Onverklaarbare, vage klachten en vervelende kwalen kunnen eenvoudig verklaard worden door middel van een voedingsscreening! Klachten als acné, overgewicht, problemen met afvallen, jeuk, huidklachten, opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn, hoofdpijn & migraine, vermoeidheid, duizeligheid, wisselend (of geen) ontlastingspatroon, diarree, verzuring, depressie en hormonale disbalansen kunnen ontstaan door een overgevoeligheid aan bepaalde voedingsmiddelen.

  • Krijg inzicht op welke voedingsmiddelen je reageert.
  • Je weet exact welke voedingsmiddelen je moet vermijden en voor hoelang.
  • Je immuunsysteem krijgt meer rust en jij krijgt meer energie!
  • Klachten en kwalen verdwijnen!

 

Intolerantie of immuunrespons?


Er zijn verschillende reactiemogelijkheden van ons lichaam wanneer iemand niet goed reageert op een voedingsmiddel. De bekendste daarvan zijn een allergie of een intolerantie. Deze reactiemogelijkheden leveren vrijwel direct een reactie op in het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan een pinda-allergie, lactose intolerantie of gluten intolerantie. Maar je kan ook intolerant zijn voor ogenschijnlijke 'onschuldige' voedingsmiddelen zonder dat je het zelf weet. Dit komt door de vertraagde reactie die er in het lichaam ontstaat. Deze intolerantie vorm noem ik liever de immuunrespons IgG. In de voedingsscreening wordt er op deze immuunrespons getest. Er wordt getest op een immunologische reactie tegen allergenen in voedingsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan de allergenen in kiwi, amandel, gluten, tarwe of ei. Je lichaam kan reageren op alle soorten voedingsmiddelen die je regelmatig eet, zonder dat je het zelf weet! De klachten die er dan ontstaan zijn de welbekende 'ach, het hoort er nu eenmaal bij' klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, niet lekker in je vel zitten, etc., etc.. Daarbij ontstaan deze klachten vertraagd in het lichaam, waardoor je de oorzakelijke link naar dat ene voedingsmiddel niet zomaar legt. Als je niet weet dat je op bepaalde voedingsmiddelen reageert, dan blijf je deze voedingsmiddelen eten, waardoor je, je klachten ongemerkt in stand houdt. De voedingsscreening is daarom een onmisbaar onderzoek wanneer je maar geen oorzaak kan vinden voor jou klachten.

De voedingsscreening is dus wat anders dan een allergietest of intolerantietest. Deze kunnen uiteraard ook uitgevoerd worden, maar dat doen we alleen als daar aanleiding voor is. Wil je meer weten over het verschil tussen intoleranties, overgevoeligheden en allergieën? Lees dan hier mijn blog over dit onderwerp! Voor de voedingsscreening betaal je slechts €65,- inclusief advies voor een eventueel uitgebreidere screening.