We zijn allemaal bezig met onze gezondheid. Ieder op zijn eigen manier. We willen allemaal gezond en gelukkig zijn, want daar draait het uiteindelijk om. Daarbij hoort ook lekker in ons vel zitten, en voor de meeste mensen speelt daar het gewicht een belangrijke rol bij. Maar hoe lastig is het voor veel mensen om alle verleidingen te weerstaan die er om ons heen zijn. Het zou een stuk makkelijker zijn als al die verleidingen er niet waren en je precies wist wat je moest doen op het gebied van voeding om je lichaam gezond te houden. 

Toch heb je het allemaal zelf in de hand, want kiezen voor een gezonde lifestyle is een persoonlijke keuze! En deze keuze maken is de eerste stap. Graag help ik u verder met de volgende stappen. Ik leer u wat belangrijk is voor uw lichaam en waarom. Als u begrijpt wat uw lichaam nodig heeft en hoe uw lichaam functioneert dan wordt het een stuk gemakkelijker om de keuze te maken, maar vooral wordt het gemakkelijker om de nieuwe leefstijl vast te houden, want de weg naar een gezond voedingspatroon betekent uw huidige voedingspatroon aanpassen, naar een patroon voor de rest van uw leven. We gaan dus geen dieet volgen, maar stap voor stap kijken we naar uw huidige leefstijl en daar brengen we de nodige aanpassingen in, binnen wat voor u haalbaar is, zodat u uw gezondheid naar een optimaal level kunt brengen en behouden. U ontvangt dus veel kennis over uw lichaam, over voeding en leefstijl.

We focussen ons bewust op het bereiken van een optimale gezondheid en niet direct op een streefgewicht, omdat uw lichaam vanzelf uw ideale lichaamsgewicht bereikt op het moment dat alle factoren in uw lichaam in balans zijn. Daarom kijken we ook naar uw gehele leefstijl. We weten namelijk allemaal dat ons gewicht toeneemt als je via voeding meer energie binnenkrijgt dan je verbruikt. Maar te veel eten en te weinig bewegen als oorzaak van een positieve energiebalans (lees gewichtstoename) is maar het topje van de ijsberg. Er zijn namelijk meerdere mogelijke oorzaken van gewichtstoename. Doordat ik binnen de praktijk kijk naar iemands algehele leefstijl en algehele lichaamsstatus kunnen we deze mogelijke andere oorzaken, naast uw voedingspatroon, aan het licht brengen en aanpakken. Dat maakt de praktijk zo uniek.

Bent u benieuwd welke stappen u moet ondernemen om naar een gezond gewicht te komen, een gewicht waar u persoonlijk in balans bent en lekker fit en vitaal in uw lijf zit? Vraag via onderstaande button meer informatie aan of maak direct een afspraak!