• Kom alles te weten over een gezond en evenwichtig voedingspatroon.
  • Kom te weten hoe jouw lichaam reageert op voeding.
  • Leer hoe je kan genieten van eten en tegelijkertijd gezond kan eten.

 

Ons voedingspatroon beïnvloedt ons welzijn en andersom beïnvloedt ons welzijn ons voedingspatroon. Het is uitermate belangrijk om een evenwichtig, gebalanceerd en gezond voedingspatroon te hebben. Het geeft je energie, het brengt je naar een gezond lichaamsgewicht, lichamelijke kwaaltjes verdwijnen, het brengt je zuur-base evenwicht weer in balans en het helpt je, je (sport) prestaties te verbeteren.

Probeer je voor te stellen dat je lichaam een fabriek is. Alles wat erin gaat wordt op een bepaalde manier verwerkt. De vele verschillende stoffen die binnen komen werken nauw met elkaar samen en iedere stof heeft een bepaalde werking op het menselijk lichaam, goed of slecht. Het is daarom van uiterst belang dat er een evenwicht is in de voedingsstoffen die je tot je neemt. Het gaat erom dat we ons lichaam voeden (met de juiste voedingsstoffen) en niet vullen (met de slechte voedingsstoffen). Daarvoor hebben we alle voedingsstoffen nodig in ons lichaam.

Ons lichaam is continue in ontwikkeling. Er worden voortdurend cellen afgebroken en opgebouwd. Voor beide processen zijn veel voedingsstoffen nodig. Steeds meer ontstaat het besef dat gezondheidsklachten, welvaartsziekten en andere ziekteprocessen te maken hebben met verstoringen en/of beschadigingen op celniveau in ons lichaam. Onze cellen kunnen wij gezond houden met een evenwichtig voedingspatroon. Een voedingspatroon die minimaal of onvoldoende is, draagt op deze manier bij aan het ontstaan van (terugkerende) gezondheidsklachten of de ontwikkeling van chronische ziektebeelden en welvaartsziekten. Door je voedingspatroon aan te passen valt er veel gezondheidswinst te behalen. Zoals Hippocrates al zei 'Laat voeding uw medicijn zijn'.

Een gezond en evenwichtig voedingspatroon brengt je naar een gezond gewicht, een hoog energieniveau, een fit lichaam en een leven in balans! Ik help je graag om je bewuster om te laten gaan met voeding, zonder daarbij lekker eten en genieten over het hoofd te zien. Je zal ervaren dat pure, eerlijke & gezonde voeding genieten is!