• Directe opname in het lichaam.
  • Snelle en doelgerichte therapie. Breed inzetbaar.
  • Aanvullen van tekorten in mineralen en sporenelementen in het lichaam.
  • Verstoorde stofwisselingsfuncties op celniveau worden genormaliseerd.
  • Zowel inzetbaar bij oorzakelijke interventie als symptoom interventie.

 

  • De therapie is te combineren met reguliere en alternatieve geneeskunde.
  • De producten zijn geschikt voor kinderen, volwassenen en ouderen.
  • Het verhoogd de werkzaamheid van reguliere medicijnen.
  • De producten hebben geen bijwerkingen.

 

Oligotherapie richt zich op het herstel van de cellen in het lichaam door het verbeteren van de opname van mineralen en sporenelementen. Je cellen zijn de basis van je lichaam, zij zijn het die alle lichaamsprocessen aansturen. Steeds meer wordt duidelijk dat gezondheidsklachten, chronische aandoeningen en welvaartsziekten hun oorsprong vinden in verstoorde stofwisselingsprocessen op celniveau. Cellen hebben mineralen en sporenelementen nodig. Mineralen en sporenelementen zijn belangrijke stoffen voor ons lichaam. Ze reguleren de enzymatische reacties, die op hun beurt bepaalde stofwisselingsprocessen in ons lichaam reguleren, waaronder de verteringsprocessen. Daar waar vetten, eiwitten en koolhydraten, die het lichaam juist in grote hoeveelheden nodig heeft, zorgen voor opbouw en energievoorziening van het lichaam, zijn de sporenelementen en mineralen verantwoordelijk voor de sturing van de lichaamsfuncties. Door het aanvullen van deze sporenelementen en het terug in balans brengen van de hoeveelheden worden verstoorde lichaamsfuncties positief beïnvloedt. 

In het menselijk lichaam bevinden zich meer dan 39 sporenelementen in zeer kleine hoeveelheden. Helaas raakt de balans van sporenelementen in het lichaam bij steeds meer mensen in onbalans. Dit komt o.a. door een slecht voedingspatroon, weinig beweging en stress. 

Bij de behandeling met oligotherapie wordt er gewerkt met een diathesenmodel en een bloedonderzoek. Diathese is de vatbaarheid voor een bepaalde aandoening, die in kaart wordt gebracht door middel van een vragenlijst. 

Op basis van de resultaten van het bloedonderzoek en de diathesenlijst wordt er een persoonlijke advies en behandelplan opgesteld.