Met het darmherstel programma brengen we je lichaam en de darm weer terug naar een gezonde basis. Omdat je gezondheid in de darm begint en de oorzaak van veel verschillende klachten herleidt kunnen worden naar de darm, is de darm fundamenteel om te herstellen. Om snel, effectief, doelgericht, persoonsgericht en goedkoper te kunnen werken is ervoor gekozen om te werken met verschillende programma's. Welk programma het beste bij jou past is afhankelijk van jou klachtenpatroon. Dit brengen we in kaart met een anamnese. Aan de hand daarvan bepalen we welk programma bij jou past en bespreken we welke onderzoeken daarbij horen. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt er een persoonlijk plan opgesteld en eventueel verder noodzakelijk onderzoek verricht. Daarnaast nemen we je huidige voedings- en leefpatroon onder de loep en dan gaan we aan de slag!

Zodra we alle gegevens bij elkaar hebben kunnen we beginnen met het herstellen van je darm. Dit gebeurt in verschillende fases. Hoelang een fase duurt is per persoon verschillend. Het werken in deze fases is van belang om een behandeling succesvol te maken en om jouw lichaam goed door een behandeltraject heen te leiden. We hebben de voorbereidende fase, de afbouwfase, de opbouw- & trainingsfase en de stabilisatiefase. Wat deze fases voor jou betekenen wordt in een persoonlijk consult uitgelegd. Houdt er rekening mee dat een gemiddeld darmherstel programma tussen de 4 tot 6 maanden kan duren, soms zelfs langer! Je gaat in deze periode actief met jezelf, je gezondheid en je leefstijl aan de slag! Voor het achterhalen van de oorzaak van jou klachten en het opstellen van je behandelplan zal ik je al mijn inzet geven, maar voor het slagen van de behandeling is jou inzet, je voedings- en leefpatroon, en de wil om deze te veranderen, ontzettend belangrijk! Jij bent dus zelf grotendeels verantwoordelijk voor het slagen van jouw behandeling. Natuurlijk help ik je hierbij, je ontvangt veel informatie over de werking van je lichaam en over voeding, zodat je goed begrijpt waarom het zo belangrijk is om je leefstijl aan te passen. Dit krijg je ongeacht welk pakket er gekozen wordt. Maar je houden aan het behandelplan en de gemaakte afspraken, eten koken, boodschappen halen en alles daaromheen zal je toch echt zelf moeten doen! 

 

Er zijn een aantal verschillende programma's. Op de volgende pagina's staat beschreven wat ze inhouden en wat daarbij is inbegrepen. Er zijn een aantal basisprogramma's en daarnaast zijn er ook specifiekere programma's beschikbaar. Zo zijn er speciale programma's met betrekking tot baby's & kinderenzwangerschapallergieënhormonen en stress. Alle programma's zijn exclusief de supplementen die gebruikt worden voor de behandeling, exclusief eventuele extra consulten en exclusief eventueel noodzakelijk vervolgonderzoek. Hoe uitgebreider het programma is waar we mee starten, des te kleiner de kans is dat er vervolgonderzoek nodig is, dit bespaart tegelijkertijd weer tijd en geld. Tevens bevatten de uitgebreidere programma's meer consulten, waardoor er minder snel extra consulten nodig zijn. Het voordeel van de programma's is dat ieder programma geïndividualiseerd wordt en er daardoor sneller, effectiever en goedkoper gewerkt kan worden. Wil je meer informatie over wat de verschillende laboratorium onderzoeken inhouden? Klik dan hier. Heb je vragen? Lees dan eerst de FAQ-lijst door, mocht je dan nog vragen hebben, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.